måndag 26 april 2010

Söndagens hjälte

I går spenderade vi en god del av dygnet på båtklubben för att fixa med komodovaranen. Vi fick hjälp av Mums mums kompis Grodan Styrman. Vi hade det himla trevligt även om vi inandades ganska mycket giftigt slipdam och trippiga färgångor. Vi hann med både pizza- och bullpicknick.

När vi som bäst satt och åt bulle och drack te med fin utsikt över kanalen så får vi se att en båt har gått på grund. Till saken hör att det faktiskt är väldigt svårt att gå på grund i Södertälje- kanalen, farleden är extremt väl utmärkt, så att köra fel är liksom inte ett option. MEN den här båten hade klarat det omöjliga. Vi satt där och tittade och nästan fnissade lite åt tokigheten, för visst är det väl lite dumt att köra på grund i en kanal liksom? Båten gjorde allt för att komma loss men det slutade med att den verkligen stod på. Grodan Styrman är en av de mest reko människor jag känner och tillslut lånade han en roddbåt på klubben och rodde ut till båten som stod på grund. Det visade sig vara tyskar och de satt ordentligt fast. Det hela slutade med att Kustbevakningen fick komma och ha loss dem.

Grodan Styrman hade, väldigt försynt, frågat tyskarna, hur de hade hamnat på grund. De svarade att: vi gjorde fel. Haha, understatment of the year! I vilket fall som helst så vill jag utnämna Grodan Styrman till söndagens hjälte. Om alla var lika hjälpsamma som honom så skulle allting gå mycket lättare här i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar