torsdag 20 maj 2010

Nattvakt

Igår kväll vid klockan 22:00 startade Mums mums och jag vårt vaktpass på båtklubben. Alla medlemmar måste vakta ett pass om året. Vi hade tänkt oss att vi skulle få lov att jaga tjuvar hela natten lång och åtminstone någon liten biljakt men det hände ingenting. Det mest uppseendeväckande hände precis när vi kom då den som har båten bredvid oss höll på att klä sig i full dykarmundering med våtdräkt, tuber och hela köret. Vi tyckte det verkade lite underligt att sätta igång att dyka vid klockan 22 på kvällen men han skulle visst laga någon propeller eller vad det var.

När man vaktar så åker man runt till tre olika ställen tre gånger per natt. Man går en runda och lyser på misstänkta saker med ficklampa (inbrottstjuvar, ser så att alla båtar är förtöjda som de ska, kollar så att båtfyllon inte faller över bord osv) och sen åker man vidare till nästa ställe. Vid Kanalholmen höll vi på att få avbryta vaktpasset eftersom det ett tag verkade som om vi hade låst in oss. Låset på insidan hade gått sönder. Mums mums fixade ut oss genom att sträcka ut en arm genom staketet och vrida om nyckeln från utsidan. Så här såg det ut:

Här har vi bojekan by night:

När vi inte gick vaktrundor så chillade vi i klubbhuset och fikade, här ser det lite ut som änglar på väggarna:
Tillslut blev det morgon och gryningen är så här vacker i Karlberga:

Annars hände inte så mycket mer än att vi blev kompis med en grå katt som strök runt vid Mälarbadet. Den jamade järnet så fort vi kom nära och ville gosa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar