lördag 23 januari 2010

Från en lchf:are

Jo, jag och hjärtevännen har börjat på diet, och nej vi är inte så tjocka, men vi kände ändå att vi ville göra något för en hälsosammare livsstil, nu fattas bara träningen:)

Lchf är ju "low carb high fat" som de flesta känner till. I dag lagade jag en underbar måltid och den redovisare jag för här:

Stek nötfärs i smör och pytsa i gul lök, paprika och oliver. Häll i en burk krossade tomater. Låt det puttra på medan du kryddar med spiskummin, chilipeppar, och papkrika. Man kan också ha i en krossad vitlöksklyfta. Låt koka ihop. Blanda en äggstanning med riven " god ost" i. Lägg köttförsröran och äggstanningen i en form och grädda typ 20 min, därefter lägger du på lite extra ost. Låt gå klart i ungnen. Servera med avocadoröra på 1 avacodo, lite sådan dära "kräm fräs", chilipeppar, salt, peppar och vitlöksklyfta, mixa det. En underbar måltid!

Hälsoeffekterna har man hört lovordas med lchf. Visst finns de där. Sötsug försvinner, mindre "uppblåst mage" och gaser, mindre hungerkänslor och därav ingen halsbränna/sur mage.

Vi kör ett tag till, men ja vi saknar semlor och ostbågar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar