lördag 31 juli 2010

Mitt jobb

Den här sommaren har jag sommarjobbat som så många andra somrar förut. Det har varit lika trevligt att komma tillbaka varje år och jag är så tacksam över att de inte tröttnat på mig än. Här är en liten bildkavalkad över min jobbsommar.

Först ut är min bäste vän. Man skulle lätt kunna tro att datorn är ens bäst vän när man jobbar med siffror och sånt. Men för mig känns det mer som att when all hope is lost call the räknemaskin for reinforcement. Jag hade inte klarat mig utan den.

Vi tog en finlunch nere vid Skeppsbron några dagar innan Victoria och Daniel gifte sig. Lunchen avslutades med promenad och vi fick se när någon beriden kunglig orkester övade inför the big day. Bästa lunchen, aldrig haft en bättre lunch.
Jag fick följa med på utflykt till Torekällberget. Hemskt trevligt och där lunchade vi himla gott också. På bilden har vi hittat ett Gotlandsruss.
Snällaste kassansvarig som jag vikarierar för hade ordnat det fint på sitt skrivbord så att jag skulle känna mig hemma när jag började. Jag trodde såklart hon hade lagt ner hela sin själ i att hitta ett kort på mig från 4:de klass inramat och allt. Men det hade visst inte varit så svårt.
Bilköerna kommer jag iaf att komma ihåg. Annars brukar det inte va så mycket köer när man jobbar och alla andra har semester. Men den här sommaren bestämde vägverket att det var dags att piffa E4:an mellan Sthlm och S-tälje.
Snart börjar jag knega någon annanstans men jag kommer alltid minnas mitt gamla goa sommarjobb.

To make a statement

Tänkt att det kan vara så här enkelt. Fanx Top Shop!


torsdag 29 juli 2010

Saker man hittar hemma hos andra 4

De här fina kryddburkarna är to die for. Jag spanar i dem varje gång jag besöker en väninnas sommarställe, senaste gången i maj. Har tänkt vis dem för massorna i två månader men hade inte riktigt fått fingrarna ur. Vilken tur att ni fick se världens finaste kryddburkar tillslut och för all del glöm inte vem som visade er dem.

lördag 24 juli 2010

Mumm-sigt!

Dinner was served


När man är hundvakt så får man ibland vissa förmåner, som till exempel en flaska champagne. Den här gången fick vi en flaska Mumm Cordon Rouge som är min absolut bästa champagne om man bortser från Mumm de Crement. Vi sitter här i soffan och sippar varsitt glas nu när jag skriver det här. Vi är mätta och dästa efter en bastant japansk måltid. Jag åt åtta bitar avocado och Mums mums elva bitar blandad sushi. Till förrätt så delade vi på en 150grams Yakuniku eller vad det heter och vi sköljde ner hela härligheten med champagne förstås. Jag tror inte vi behöver någon efterrätt. När vi har sippat klart på vår champagne så ska vi gå på en promenad i regnet och försöka få Angelina att kissa, hon är verkligen svår med det. Jag är van vid hundar som kissar varje gång de går ut och flera gånger, men det gör tydligen inte hon.

Sorgligt och glatt

Det finns nog inget sorgligare än att säga adjö till en hund. Det gjorde vi för ett tag sedan och jag tänker inte skriva något mer om det eftersom det skär i hjärtat då. Min bästa syster och svåger hoppades i alla fall på att en annan hund på något vis skulle kunna bli medlem i familjen, inte som en ersättare utan som en helt ny medlem.

Det här kan var den nya medlemmen

Det här är Angelina Jolie. Hon är här och provbor kan man säga. Som man ser är det ju ingen valp utan en vuxen hund. Hon behöver ett nytt hem och vi hoppas att hon skall trivas här. Hon har vuxit upp på landet och därför kanske hon inte kan finna sig tillrätta i en lägenhet. Trivs gör hon såklart och gillar sina nya människor men hon ska ju kunna va ensam också när människorna går till jobbet. Idag får jag passa henne när husse och matte är ute på gallej.

Det är spännande med en hund man inte känner, man liksom undrar vad hon ska hitta på och hur hon gör saker. Nyss gjorde hon så här

På tal om att trivas, haha.

fredag 16 juli 2010

Sherbet

Har ikväll gjort en sorbet. Eftersom jag har gått och lagt mig och inte kan röra i den några gånger medans den fryser så blir den nog inte någe vidare. Jag kokade en simmig sockerlag, rensade en ask med jordgubbar och plockade en örtkrydda på balkongen. Trodde jag plockade mynta men det skulle också ha kunnat vara en ovanlig variant av basilika. När simmiga sockerlagen hade svalnat lite så bara mixade jag alltihopa, hällde i lämplig bytta och så in i frysen. Jag tror den kan bli isig men jag återkommer i ämnet efter provsmakning. Kanske blir det en supergod sorbet som de vill servera på nobelfesten 2010!?

tisdag 13 juli 2010

Värmebölja

och med det bloggtorka. Inget spännande händer. Jobbar gör jag och brinner upp. Återkommer när inspirationen återvänder. Kanske med en liten åskskur. Bara över en natt eller så så att allt det gröna får lite att dricka. Väldigt törstigt överallt.

lördag 3 juli 2010

Felåt bloggen

Jag glömde bort dig i en hel vecka nästan. Jag ska försöka gottgöra för mitt misstag med en fin fin bildserie.

Här är Askeladden på böljorna blå.

Askeladden var liksom pigg och ville iväg, hade den haft ben så hade den hoppat på stället. Jag fick inte ta med filmkameran, Mums mums trodde vi skulle bli blöta eftersom det nästan var lite för stark vind.


Ungefär när den här bilden togs hade jag blivit livrädd när jag insåg att Mums mums verkligen förutspådde ofrivilligt dopp. Dessutom är det sten över allt i viken och de såg ut som stora monster där de lurade under vatten ytan. Fast vi gick inte på en enda.

Här moppsar jag verkligen upp mig. Jag var inte så kaxig när vi var på väg ut, båden krängde och hoppade på vågorna. Hemåt fick vi vinden i ryggen och båten gled snällt fram över vattnet, då kände jag mig liksom upprymd och lite stolt att jag hade varit ute bland stenmonster och jättevågor och faktiskt klarat det utan minsta kiss i byxan eller skrämselhicka.



Vi seglade ända fram till bryggan och så tog vi ner segel och mast, packade ihop oss och lämnade paradiset för den här gången. Jag hoppas på snart återseende.