söndag 27 juni 2010

Midsommarhelgen och kampen mot myggen

Åhh jädrars va mä mygg det är här. Jag har bett över hela kroppen. Du ska inte ens tro att du får kissa ifred. Du har alltid ett par tusen mygg i släptåg. Myggen gillar, precis som vi, pigkammaren allra bäst. Nu ska jag åka in till Ljusne och gå på konsum.

fredag 25 juni 2010

Nattlig rapport

Vi har anlänt paradiset. Vi packade ur oss ur bilen och in i kammaren. Sedan bestämde vi oss för att genast ta en tur med Askeladden och då han klockan bli två. Nu ska vi sova sådär gott som man bara kan göra i marinmiljö.

Gonatt!

torsdag 24 juni 2010

Två av de bofasta

Jag sitter här och Hälsinglandpeppar och väntar på att Mums mums ska göra klart ett hörn (sådana behövs också för att saker ska hålla ihop) så vi kan åka. Det är så mycket fint med den plats vi ska till. Egentligen gillar jag inte katter för jag är en hundmänniska, men dit vi ska finns två katter som jag har kommit att gilla ganska så mycket. Först har vi Lily:

Gammal i gemet och en ganska tillbakadragen dam, hon bangar egentligen inte för lite kel, men hon måste trugas. En skeppskatt med extra tå så att hon kan klättra i mast och klösa sig fast i skutan när det stormar. Trots extra tå så klöser hon aldrig människor om hon någon gång mot förmodan skulle ligga i knät. Hon har en gång blivit så skrämd av en lokatt att hon försvann i flera veckor Sedan har vi Hector:
The new kid on the block. Vilken kille! Ganska uppstudsig och ibland får man lust att säga Young Master Hector och peka med fingret. Otroligt sällskaplig och vill gärna kela och (tyvärr) även mysa in sina klor i dina lår (kan man nästan se på bilden). Han har redan blivit lite ärrad eftersom han har slagits med en annan orange kille på gatan som ville ha Lily för sig själv. Lily gillar inte orange nå vidare och därför ställde så klart Hector upp och spöar på orange så att han håller sig på behörigt avstånd. Jag sa ju det: Vilken kille alltså!

Det är så mysigt att veta att Hector kommer att komma ut och hälsa på oss när vi anländer ikväll.

Så här började midsommarhelgen

Idag, efter jobbet, så började vi fira lite midsommar med sushi. Mums mums ville äta sen lunch. Jag hade redan ätit lunch men kanske behövde ett mellanmål tänkte vi. Ett litet då eftersom jag inte ens gillar sushi. Men man kan ju faktiskt få vegetarisk sushi så jag beställde tre bitar med avocado. Det var jättemumsigt måste jag säga, den godaste sushi jag ätit i hela mitt liv (obs det här var tredje gången i mitt liv jag åt det) och nu tänker jag säga att Svenska sushi-köket i Midsommarkransen (lämpligt namn på gatan inför helgen) är det bästa plejset för sushi. Så här fin var vår mat:


Nu ska vi snart fara till Hälsingland så vi kan fira lite där imorron på riktiga dagen. Men först ska vi handla och hoppas det finns några varor kvar att köpa och sen ska vi väl trängas med miljarder andra bilar på vägen. Jag behöver jordgubbar imorron, hoppas det står att finna någonstans annars så måste jag kanske låsa in mig på pigkammaren hela dagen imorron och bara gråta.

fredag 18 juni 2010

Gamma'rt å wetro

Nu sitter jag här och väntar på allra bästaste Mums mums som sitter på tåget hem. Jag har precis blandat till den, i mitt tycke, väldigt retro drinken Bloody Mary.

Jag blandar som jag tycker av ingredienserna nedan:


The secret's in the Worcestershire sauce by the way. Jag tycker den är väldigt viktig och man bör lägga ner tid på att gå till affären och köpa sig en för att få till den rätta smaken. Väl värt pengarna; instant richness på flaska. Dryg är den också och varför inte blanda i lite när man lagar köttfärssås eller något annat smaskigt. Jag tror dock att min WS kanske börjar bli lite gammal men vi får se hur det smakar.

Något annat gamma'rt eller retro är pin curls. I går kväll så hjälpte bästaste Mums mums mig att göra hela huvudet fullt med sådana innan vi gick och la oss. I morse när jag vaknade och hade pillat ur alla hårnålar och dragit några drag med hårborsten så hade jag värsta Hollywood- svallet. På bilden har jag inte gjort något special med mina utan det visar mest hur lockigt det kan bli. Mitt hår är ganska så motsträvigt när det gäller att locka sig och att få lockarna att hålla. Men här blev det verkligen lockar. Nu höll de kanske inte så jättebra men jag hade inga bra produkter hemma att smeta i håret innan och sedan så regnade det ju under dagen när vi var utomhus på Torekällberget.

Jag tyckte det var förhållandevis enkelt (nu hade jag ju hjälp:) och om man övar så tror jag att man kan bli ganska snabb på att rulla upp och sätta hårnålar. Att sova med dem var inget problem.


Å rosen den fina

Det här har varit en så himla fin dag hittills. Jag behövde inte kliva upp förrän klockan slog åtta och när jag hade klätt på mig och ätit mitt kokta ägg så promenerade jag upp på Torekällberget. Där mötte jag mina arbetskamrater och så körde vi en heldag där. Guidad tur med spännande historia med inriktning på kaffe. Hur kaffet kom till Sverige och vilken betydelse det haft. Riktigt intressant. Sedan hade vi "fri lek" och gick runt och kollade bland de pittoreska husen och djuren. Vi besökte några små affärer som fanns där och så tittade vi på en utställning med gamla tapeter. Finast tyckte jag tapeterna i jugendstil var. Murriga och härliga, ganska busy på något vis. Efter det åt vi lunch på ett värdshus, en god lunch, kyckling med matvete, ärtskott och äpple och så ett glas vitt vin till det. Sedan kom solen fram och vi promenerade runt i de trevliga omgivningarna.Efter ett tag tog jag sällis med några kollegor ner till centrum och visade vart de kunde kliva på tåget. Sedan tog jag en tur på stan och handlade några grejer, när jag var klar på Coop och skulle strosa hemåt så hade det börjat regna och åska rejält så jag slank in på ett fik. Beställde en kopp te och satt och läste i en muffinskokbok som jag köpt ända tills regnet och åskan gav med sig och solen tittade fram igen. Då promenerade jag på bryggan längs med kanalen hem å rosen den fina dök upp och jag plockade med mig en även om jag stack mig på taggarna. Nyponrosor är så vackra och de dofta ljuvligt, just nu doftar det så i mitt kök även om doften blandas med den karaktäristiska "brända" Scania doften som kommer in genom det öppna fönstret. När klockan blir lagom och Mums mums är på väg hem från jobbet så ska jag blanda två Bloody Mary och lägga fram en liten present jag köpt till honom på köksbordet. Sedan möter jag honom i dörren när han kommer med drinkbrickan i hand och bjuder ut honom på balkongen. Å så rosen den fina då:


måndag 14 juni 2010

Kuriosa eller vad det heter

Kunde inte somna direkt efter middagen så det här blev en helt vanlig kväll ändå. Tänkte här bjuda på saker som man, om man inte känner mig, inte kanske vet men gärna skulle vilja veta. Ja det kan ju finnas sådana där ute också. höhö!

1. Jag har nästan alltid hello kitty strumpor på mig (it's a trade mark)
2. Jag har aldrig ätit en mussla i hela mitt liv (vad jag vet)
3. Jag dricker gärna alla drycker med sugrör (bortsett från champagne)
4. Jag är sjukligt lat och långsam, men när jag väl bestämmer mig för att göra något gör jag det vääääldig noggrant (det är ju därför det tar sådan tid)
5. Jag har åkt spöktåget själv på Tivoli i Köpenhamn och nu tänker ni att det inte är något speciellt med det. Men det är det, för jag var bara 3 bast! (kanske var jag äldre eller yngre men typ något i de krokarna)
6. Jag har på äldre dar utvecklat ett intresse för bakning och äger inte mindre än två spritsar (man måste ha både liten och stor)
7. Jag samlar på julgranspummlor och köper, varje år, väl utvalda delar ur NK:s sortiment (kulor är i plast och annat ovärdigt material, pummlan, den vackra, är såklart i glas)
8. Jag älskar folkdräkt och skulle gärna vilja ha en själv (tradition!)
9. Italiensk mat är det jag fascineras av mest just nu (Sopranos kokböcker rules)
10. Att duka bordet snyggt tycker jag är väldigt kul och ett måste vid speciella tillfällen som vid en candle light supper exempelvis (inspireras inte av Keeping up appearance, kör lite yngre stil)


Debet och Kredit

Debet och Kredit är mina nya vänner. Man kan säga att jag vänder mig till Debet och Kredit i stort sett alla ärenden. Jag har alltså börjat jobba för de som inte förstod det. Det är jätteroligt att jobba och få känna sig lite viktig igen. Det är mitt 6:e sommarvikariet för samma person på samma företag. Jag tror de på mitt jobb gillar mig (hoppas iaf) och jag gillar dem. Kul att vara tillbaka som sagt, men Gudars vad man måste gå upp tidigt när man bor 3 mil bort och helt sjukt vad trött man bli av att bry hjärnan med siffror.

Nu ska jag äta middag och sedan gå och lägga mig.

torsdag 10 juni 2010

Huvudet fullt av Lord Byron


Det är ganska hårt att spendera många timmar åt att tänka på och skriva om Byron och hans hjältar. Jag känner mig lite så som på bilden efter en lång dag med Manfred, Conrad, Lara och Lucifer. Hjärnan har precis som bilden blivit pixlig och liksom hackar lite. Ibland hoppar den (hjärnan alltså) över saker helt eller hakar upp sig och samma sak repeteras flera gånger. Den Byronske hjälten upprepas förvisso i litteraturhistorien men med , inte att förglömma, små variationer.

Tyvärr ska Mums mums stanna på kontoret och jobba hela natten och då blir ju jag själv, undrar hur det ska gå ? Jag tänkte ta lite ledigt från Byron och kvällens rekreation kommer att bestå i antingen Mons Kallentofts Höstoffer eller Sopranos. Både är, ur mörkrädd-synpunkt, lika illa tycker jag. I värsta fall kan jag ju kolla på lite tecknad Robin Hood (bästa tecknade filmen ever) för att lugna ner mig efter alla "spöken, mördare och kriget". Begreppet "spöken, mördare och kriget" innefattar allt som kan tänkas vara läskigt och inverka negativt på de som är mörkrädda.

Finaste utsikten

I tisdags träffade jag min fina skånska väninna. Vi möttes klockan fem och sedan strosade vi runt bland second hand butikerna vid Odenplan en stund innan vi gick till Caliente på Fleminggatan och åt tapas. Jag har inte ätit tapas så många gånger i mitt liv men jag tycker det är jättegott och kanske spännande framför allt med alla små skålar och fat med olika smaker. När vi ätit klart promenerade vi hem till min väninnas lägenhet en liten bit bort. Kanske har hon Stockholms finaste utsikt som ni kan se här ovanför. Hon hade ett jättestort fönster som vi öppnade så att det nästan blev som att sitta på en balkong, sen delade vi en flaska vitt vin, tittade ut över skymmnings-Stockholm och pratade om pensionsparande och andra viktiga saker. När klockan blev framåt elva promenerade jag till centralen, tog t-banan till Telefonplan och mötte Mums mums. Vi köpte päronmer i en automat i Älvsjö och åkte tåget hem. Nu för tiden kan man smsa till sådana där godisautomater om man inte har några cash på sig. Vi bara skickade ett sms och ut kom en päronmer, fränt va?

lördag 5 juni 2010

Sjung om studentens lyckliga dar...

var det ingen som sjöng igår. Men vi såg många lyckliga studenter i Uppsala igår. Antar att ungdomar nu för tiden tycker den vackra sången är förlegad. Mums mums syster son tog studenten igår. Eftersom trafiken i Uppsala var helt tokig så missade vi tyvärr utsläppet men vi haffade honom för den obligatoriska blomman-runt-halsen när han skulle kliva upp på lastbilsflaket med resten av sina klasspolare.

Vi åkte vidare till Knivsta och gick på en mycket trevlig studentmottagning. Massor med god mat och dryck. Efter ett tag kom studenten själv hem i mycket vacker veteranbil. Fram kom sabeln och studenten själv sabrerade en flaska champagne. Har aldrig sett det i verkligheten, tror inte någon annan av gästerna hade sett det innan heller. Vi blev mycket imponerade!

Nu ska jag gå på nationalaftonsmiddag med trerätters. Vi hörs!

torsdag 3 juni 2010

Rens och andra äckligheter.


Nej då, så äckligt var det inte. Bara en viss äckelkänsla när man ser små huvuden ligga och stirra upp på en. Strömmingar har verkligen tom blick by the way. Vi rensade faktiskt inte strömmingen förrän i tisdags morse när vi steg upp. Strömmingen togs upp i söndags morse och åkte hela vägen hem från Hälsingland i kylbox såklart. Kanske lite risky att vänta så länge med rensningen men vi orkade helt enkelt inte i söndags eller måndags kväll. I vilket fall som helst så var fisken hur fin som helst och luktade mer hav än någonsin (färk fisk luktar gott av hav medan dålig fisk luktar just fisk). Dessutom hade den hunnit bli lite röd i köttet vilket gör det lättare att dra bort ryggbenet. Nu har vi fryst in den i platta paket som går snabbt att tina och det blev precis flundror så det räcker till två personer i varje paket.

tisdag 1 juni 2010

Matinspiration

För ett tag sedan pratade jag och min bff om recept och mat och vad man skall laga till middag. Vi behövde inspiration liksom och då passar det ju bra att utbyta erfarenheter.

Idag har jag låtit mig inspireras av nio till fem och Sandras ljuvliga tomatsås.


I got nailed in Sweden


I dag kom äntligen mina nya kalasskor med posten. Jag har längtat massvis. Så här på sommaren så kan man ju inte gå på kalas i Dr M-kängor så jag bestämde mig för det här somriga retroparet. Riktigt fint hantverk det här och sådant gillar vi. På fredag ska de få komma ut på kalas om det inte regnar förstås.