fredag 30 april 2010

Beware of BOB

Den här figuren Bob i Twin Peaks tycker många är läskig. Jag är en av dem. Han utseende får mig att få stora skälvan. Igår pratade jag med finaste Rebecca här i kommentarsfältet om hur skrämda vi blivit av Twin Peaks och Bob när vi var yngre. Igår framåt kvällningen så bestämde jag mig för att utmana mig själv och utsätta mig för min rädsla. Jag letade upp en massa Bob-klipp på youtube och kollade på dem. Det bästa var att jag hittade några klipp där Bob inte var Bob utan skådespelaren var sig själv i form av Frank Silva. Han verkade vara värsta trevliga killen. Blev till och med lite ledsen eftersom jag läste någonstans att han dog av en hjärtinfarkt 1997. Nu när jag blir rädd för Bob om kvällarna så brukar jag tänka lite på Frank Silva och så blir allt bättre. Jag har inte blivit så modig att jag vågar se honom om kvällarna när vi tittar på några avsnitt men jag kan sova gott iaf. Jag lägger inte ut klippet här eftersom Rebecca kanske blir rädd då eftersom hans ansikte syns på miniatyren för filmen. Men jag rekommenderar att kolla in honom på youtube så kanske man slipper sina Bob-besvär.

Jag är fortfarande rädd för det hemska och mörka som Bob symboliserar i serien men jag är inte rädd för hans utseende iaf. Alltid något.

torsdag 29 april 2010

Recreation that back fired

Kvällens rekreation bestod av en allt för tilltagen mängd Twin Peaks avsnitt. Det blev inte alls den rekreation jag hade väntat mig. Ligger här på helspänn och lyssnar på någon som drar timmerstockar precis bredvid. Åhh så passande med timmerstockar till Twin Peaks liksom. Jo, de går verkligen bra ihop.

Kan inte förstå hur man kan somna direkt efter ett avsnitt? Eller vara vaken för den delen. Är ju en himla bra serie och så, men det är någon form av självplågeri att titta på den. Huu va läskigt.

I det avsnittet vi såg sist så hölls den förtjusande Audrey fången på Enögda Jack. Den där Audrey tycker jag är helskön på något vis. Kanske min favorit i hela serien, vem är er favorit?

tisdag 27 april 2010

Planting late night

Idag har jag gjort himla mycket nyttigt och vettigt faktiskt, så när vi kom hem nu vid tio-snåret så var det dags för lite rekreation. Jag planterade om lite blommor. Som såpa eller honung för själen. Så här fint blev det.


Från vänster. En citronmeliss som jag fått av Mums mums mamma i födelsedagspresent. I mitten är det violer (mycket vacker blomma ofta vackrare än di däringa Penséer). Krukan till höger har jag precis köpt för en billig penning på Ikea och jag har tänkt ha en tomatplanta i den om inte allt för länge. Hela rasket ska flytta ut på balkongen när vädret tillåter. Violerna har förresten flyttat ut alla redan. I förgrunden syns ett par typiska innetofflor från Ryssland och i bakgrunden syns ett äpple.

Hela 2010 har för mig handlat om lerkrukor. Alla växter i mitt hem (som innan 2010 var försvinnande få) bor numera i lerkrukor. Lerkrukor är det snyggaste, tycker jag.

måndag 26 april 2010

Sjukt uttråkad


Söndagens hjälte

I går spenderade vi en god del av dygnet på båtklubben för att fixa med komodovaranen. Vi fick hjälp av Mums mums kompis Grodan Styrman. Vi hade det himla trevligt även om vi inandades ganska mycket giftigt slipdam och trippiga färgångor. Vi hann med både pizza- och bullpicknick.

När vi som bäst satt och åt bulle och drack te med fin utsikt över kanalen så får vi se att en båt har gått på grund. Till saken hör att det faktiskt är väldigt svårt att gå på grund i Södertälje- kanalen, farleden är extremt väl utmärkt, så att köra fel är liksom inte ett option. MEN den här båten hade klarat det omöjliga. Vi satt där och tittade och nästan fnissade lite åt tokigheten, för visst är det väl lite dumt att köra på grund i en kanal liksom? Båten gjorde allt för att komma loss men det slutade med att den verkligen stod på. Grodan Styrman är en av de mest reko människor jag känner och tillslut lånade han en roddbåt på klubben och rodde ut till båten som stod på grund. Det visade sig vara tyskar och de satt ordentligt fast. Det hela slutade med att Kustbevakningen fick komma och ha loss dem.

Grodan Styrman hade, väldigt försynt, frågat tyskarna, hur de hade hamnat på grund. De svarade att: vi gjorde fel. Haha, understatment of the year! I vilket fall som helst så vill jag utnämna Grodan Styrman till söndagens hjälte. Om alla var lika hjälpsamma som honom så skulle allting gå mycket lättare här i världen.

lördag 24 april 2010

Kalasat klart

Igår gick vi på Beyond Retros invigningsfest i Zinkensdam. Jag var med och tävlade på Elsa Billgrens blogg för ett tag sedan och de som vann fick komma på festen. Så Mums mums och jag klampade dit och drack bärs och åt korv samtidigt som vi shoppade lite. Den här klänningen köpte jag. Troligtvis så är det ingen annan i världen som tycker den är snygg, men jag, jag, tycker det är lite utav en röd dröm.

fredag 23 april 2010

Nu trippar jag iväg på kalas

I dag ska mina kängor få gå på kalas. Jag kommer nog inte trippa iväg utan mer klampa som en skogshuggare. Jag gillar inte högklackade skor. Även om jag tycker det är fint på andra så kan jag själv inte gå i dem. Därför har jag gjort mina kängor till kalasskor.

torsdag 22 april 2010

Äggkorgen

Nytt om det som jag trodde var en äggkorg och som kom i min ägo i helgen. Mums mums mamma säger att det kan va en garnkorg. Jag tror det kan stämma.


Den nya antikdeckaren

Har just kollat klart på antikdeckarna på tv4+. I dagens program gjorde Elsa Billgren sin debut som vintageexpert och jag tyckte hon gjorde det så himla bra. Jag gillar Elsa Billgren och jag tycker det är kul att vi ska få se henne i tv nu under våren.

I dagens program gjorde också en av deckarna ett besök hemma hos familjen Kleerup. Det var pappa Kleerup och de två sönerna. Jag tyckte pappa och Jonas Kleerup verkade ganska så sympatiska och jag undrar mycket över hur de bara kan stå ut med Andreas Kleerup? Guuud vilken störig person! Jag blev helt trött av att se honom och inget vettigt hade han att säga, kändes mest som om han ville vara med i tv. Tänker att han kanske är lite störd på något vis? Alltså att han kanske har någon diagnos? Eller knarkar han så att han blivit/blir så där konstig?

tisdag 20 april 2010

Saker man hittar hemma hos andra 3

I helgen åkte jag på snabbvisit till min bff och hennes familj. Jag behövde också byta däck eftersom det sedan den 15 april har varit olagligt att puttra runt med vinterdäck(byter gör man i hennes krokar). Min bff hade vårstädning och rensade ur sina gårdsförråd. Den här tingesten hittades i städningen:


Man kan få den att se ut så här:


Eller så här:
Och säkert på tusen andra sätt. Inlägget borde kanske ha hetat saker man hittar hemma hos andra och som man får med sig hem istället, eftersom att den här multikorgen nu bor hemma hos mig. Ingen annan ville ha den och det var så synd att slänga den. Jag har för mig att min mormor hade en sådan här korg. Undrar om det var ägg hon hade i den eller åtminstone hämtade i den?

A toaster

Mitt och Mums mums hem har länge saknat en brödrost. I går förändrades detta. Jag fick en fin brödrost av min bff. Thanx! Extra tjusigt att man kan spegla sig i den.

fredag 16 april 2010

Komodovaranen



Jag sitter här och drömmer mig bort lite. Båten har inget namn ännu men jag tycker den ska heta Komodovaranen. Den är absolut minst lika snabb som ödlan, lika farlig också. Men hittills har den tagit det lugnt när jag har varit ombord.


I phone

Framåt kvällen på min födelsedag så blev min mobiltelefon sjuk igen. Den har varit bråkig en längre tid och insjuknat flera gånger. Hur man får den frisk vet jag inte riktigt och därför hade jag inget tålamod den här gången, tänk om någon viktig ringer och jag inte kan svara. Kan ju va att jag vill ringa någon viktig också och hur kul är det om samtalet bryts hela tiden.

Idag kom Mums mums på att jag kunde använda hans gamla I phone, displayen är sprucken och lite trasig men vi har satt en skyddsfilm över den och då går det bra att använda den. Vi har beställt ett nytt glas till den, men under tiden får vi hoppas den här skyddsfilmen gör sitt jobb.

Nu går det bra att ringa till mig igen, så sätt i gång bara!

torsdag 15 april 2010

Vulkanutbrott

Det är ju någon vulkan på Island som har vaknat och i detta nu håller på att spy ur sig aska. Jag har spenderat en god del av eftermiddagen utomhus och i morse när jag vaknade så sa jag till Mums mums att jag undrade om det var någon aska i luften, han trodde inte det, och så var nog heller inte fallet då. Jag funderade hela eftermiddagen på om den redan var där (askan alltså) eller när den skulle komma. Inte ett endaste litet askregn syntes och inte var himlen förmörkad heller. Jag hade väntat mig Dante's Peak liksom så jag kände mig nästan lite besviken.

Men nu på kvällen så rusade jag iväg till affären och tro på f*n om det inte är som ett lager av någonting som gör att man inte ser himlen, dessutom var det mörkare än vanligt. Jag tror askan är här nu och jag känner mig inte alls kaxig som i morse för askan kan ju va farlig, tänk om ett flygplan skulle störta rakt in i mitt hus eller så.

Champagnen flödade

I januari var det min brors födelsedag. Min bror fick en champagneprovning i födelsedagspresent från sina två systrar med respektive och igår var det dags för honom att nyttja sin present. Vi följde med eftersom att det är roligare att vara fler som känner varandra och för att champagne är en av världens godaste drycker.

Så igår, framåt kvällningen travade vi allesammans till Syster o Bror vid Tekniska Högskolan. Väl där provade vi 6 stycken olika champagner och allihopa var från Veuve Clicquot. På plats fanns även en av vin-makarna hos Veuve som berättade om alla champagner. Det var helt enkelt jätteroligt och jätteintressant.

Så här kan det se ut på en provning


Efteråt (om man inte spottar ut champagnen, men vem gör det?) kan det kännas lite såhär

Jag rangordnade champagnerna jag provade

Vi provade följande champagner:

*Veuve Clicquot Brut (standard champagnen, jag rankade den som nr3)
*Veuve Clicquot Rosé (Rosé från Veuve smakar liten som en sprudlande hallonsaft och vem gillar inte det? Det blev min nr2)
*Veuve Clicquot Vintage 2002 (min absoluta favorit och så klart min nr1, jag älskar lakrits och den här champagnen hade endel lakritstoner i sig, åhh va god den va)
*La Grande Dame (inte min favorit, absolut inte äcklig, jag har aldrig smakat någon äcklig champagne, den fick tyvärr lägsta betyg som nr5)
*Veuve Clicquot Rare Vintage 1988 (när vi hade provat de fyra första så kom den här in som en överraskning, god så klart, man dricker den iaf med vördnad när man vet hur gammal den är, den fick bli min nr4)

När provningen var slut så gick vi ut i baren för att fira min födelsedag som råkade vara igår. One night only på Syster o Bror så kunde man beställa Veuve Clicquot Rosé Vintage 1985, så det gjorde vi så klart. Jag gillar Rosé och den här var inte dum alls, återigen en vördnad inför dryckens ålder.
Jag hoppas min bror gillade sin födelsedagspresent. Själv hade jag bästa födelsedagen igår med presenter och champagne. Det var en sådan där perfekt dag.

tisdag 13 april 2010

Något att fördriva tiden med

Eftersom jag är upptagen med mycket annat just nu och ibland inte har tid att underhålla alla mina tusentals läsare så ska jag ge er ett lästips, något att fördriva tiden med mellan mina viktiga inlägg. Jag tycker den här bloggen är mycket rolig. Inget trist mas om outfits och i-lördags-var-jag-på-den-här-festen-och-så-här-glamoröst-var-det-då pjosk. Härlig fart och fläkt och skojiga anekdoter från det stora landet i öst. En människa som väntar tvillingar och har en amöba i kroppen samtidigt, det är sådana jag blir lite impad av.

Det verkar råda viss förvirring

När ett barn döps så döps det in i Kristi gemenskap, man döps alltså INTE till ett namn. I Sverige bjuder dock traditionen att man efter dopet kallar ett barn för ett namn. Men namnet registreras hos folkbokföringen och det är då man får sitt namn. Prästen frågar innan vilka namn man valt åt sitt barn innan han döper det för att kunna tala om högt för alla vem det är som döps in i församlingen, fast från början så fick man uppge barnets namn så att man inte gav det ett obscent eller hedniskt namn, helgonnamn hade så klart förkörsrätt.

Massvis med barn blir aldrig döpta, tänk om de inte skulle heta någonting? Vore ju hemskt orättvist. Ibland funderar jag på om man verkligen borde döpa barnet i kyrkan om man inte vet vad dopet symboliserar. Usch, både jag och religion kan vara otroligt fördömande. Förlåt alla!

fredag 9 april 2010

Någon gång ska jag ha en...

KitchenAid Artisan KSM150PS Tangerine

Ett meddelande till alla häxor och trollkarlar där ute

Kom nu för Guds skull alltid ihåg följande:

Majfödd häxa får mugglarmake

Förhäxning i skymmningstimme, löses upp när midnatt är inne

Trollstav av fläder, otur i alla väder

That's all for now folks, over and out.

torsdag 8 april 2010

Gregorovitj och den uppsluppne tjuven

Det är ganska sent här och jag har tagit kväll tillsammans med en härlig bok. Eftersom det troligtvis kommer att jobbas hela natten på ett visst kontor så ska den här boken få söva mig. Jag vet redan vem Gregorovitj är men den uppsluppne tjuven gäckar mitt minne. Den här boken har jag redan läst, men sådana här storverk ska man läsa fler gånger så att man inte missar några detaljer. Exempelvis en sådan detalj som vem den här tjuven är. Nu ska jag ta reda på det. OCH, extra viktigt, vad hade tjuven tagit?

Anonym vill veta mer om påskfirandet och jag återkommer snarast med en redogörelse för det. Ska bara förlora mig en aning i den här bokens magiska värld först.

torsdag 1 april 2010

Påsken har börjat

Idag börjar vår påsk, först ut är middag hemma hos mums mums mamma som fyller år idag.

Grattis och hurra.

Imorron ska jag laga massa mat, kanske kör jag igång redan ikväll. Vi får se, vi får se.