lördag 27 februari 2010

Kan inte sova, men guld ändå!

Jag ska absolut gå och lägga mig nu (och absolut inte gör fööör många inlägg på en dag), men måste gratta svenska damcurlinglaget. We won! Congrats! Gold!

For our irish friends

Jag blir så nostalgisk ibland! Kommer ihåg min rugbyperiod. Jag höll på Munster, of course! Hade ju besökt Limerick and all liksom.

Här är min bäste spelare:



Och här är, om jag in har helt fel deras låt, kan va lokala lag för Limerick också, men jag tror det gäller för Munster.
There you go:



So is it Munsters "fight song"? You never thought I would like rugby did ya?

For my friend

Den här låten är den bästa när man dricker limoncello med blandsaft tillsammas med sin bästa kompis. Här sjunger hon live (Alison Krauss), men vill man ha den ultimata upplevelsen så ska man lyssna på den riktiga versionen. Den hittar ni ju lätt på youtube!



Those were the days, but these days aren't bad either. Jag gillar these days better. Vi har vuxit ur limoncello, men har glada minnen kvar.

fredag 26 februari 2010

It is beginning to look a lot like christmas


Nu bakar jag inför i morgons försenade jul. Ska försöka få det lite jullikt. Vi får se vad jag kan åstadkomma. Någon slags muffin med frosting blir det, om jag har tur.

Just married vs. Plåtniklas

Eftersom min bil har låtit som en bil med ett gäng plåtburkar på släp och Just married skrivet med rakskum på vindrutan så tyckte min kille att det var bäst att kolla vad felet var. Idag tog vi den till en gör-det-själv-hall på OK. Vi hissade upp den i luften (hur coolt är inte det?) och så tog min käraste bort däcket och pillade med någon plåtgrej som är något slags skydd för bromsskivorna. Han fick bort en sten som hade lyckats pressa sig in på ett ställe där den inte skulle vara. Good, very good! Medan vi ändå var där tyckte han att det var lika bra att vi tvättade bilen. För de som vet vem jag är och känner mig är detta ett stort framsteg. Jag är inte precis känd för att tvätta bilen så ofta som det behövs. Det var en lustfylld upplevelse måste jag säga. Jag älskar avfettningsspray och högtryckstvättar. Tillfredsställande att se hur smolk och skit fullkomligt dryper av bilen. För de som är svaga i tron kommer nu här ett bevis:


Bilden är lite suddig men det är jag som håller i munstycket till högtryckstvätten, var så säkra.
Renhetsgraden kan väl diskuteras eftersom det var ett tag sedan den tvättades. Men det kändes bra att ha pysslat om bilen lite så att den inte blir ledsen.

Tyvärr så låter bilen fortfarande, men inte så våldsamt som förut. Lite mer som en osmord Plåtniklas, syrsor eller kanske cikador. Framför allt, den låter mycket mindre nu. Hoppas inte kul- alternativt hjul-lagret är paj, för då blir det nog dyrt. Det borde lukta bränt om det var paj tycker jag? Någon som vet något om sådant här?

Helvetet

Jag är i helvetet, något liknande eller kanske ordagrant börjar Ulf Lundells roman Saknaden om jag inte missminner mig. Jag var i helvetet idag, precis samma helvete som Lundell menar i sin bok, nämligen IKEA i Kungens kurva. Haha

What can I say? A girl needs her straws:) Andra åker till IKEA för att köpa värmeljus, jag åker dit för att köpa sugrör. Okej, jag köper väl värmeljus ibland då!

Kom ihåg att alla drycker smakar bäst med sugrör!

Right now at my fathers desk

Äntligen har jag clearat all surfaces och ställt i ordning min pappas gamla skrivbord så jag kan sitta där och skriva och jobba med att rätta mina resterande grejer så jag kan ta ut min examen. Sweet!




Just nu måste jag dock erkänna att jag håller på med något annat. I morgon ska jag fira en försenad jul med mina syskonbarn och har därför pysslat lite med att fixa presenter som jag ska ha med mig. Ett tränat öga ser att ett av paketen inte har någon julanknytning, det är till min big bro' som har fyllt år.

Det är så det ser ut just nu, så ni vet alltså.

En stor händelse

Nu har jag fått min första kommentar från någon som jag inte känner IRL, det är stort det!!!

Det är sötaste Natasja som själv har en blogg och den hittar man här.

Thanx;)

torsdag 25 februari 2010

Jag skrattar ihjäl mig



I min familj gillar vi reklam, vi gillar reklam med humor. Eftersom det är mest familjemedlemmar som läser min blogg så tänkte jag glädja dem lite extra idag.

You guys, är inte detta hysteriskt roligt?

I min handväska

Har sett att många kvinnliga bloggare gör det här inlägget och jag tänkte inte vara sämre, även om mitt försök kan lämna mycket övrigt att önska (min väska är hemskt oglamorös). Tidigare hade jag alltid sådana där snygga handväskor som tjejer alltid har (typ Mona). För ett tag sedan föll jag dock för det här tjusiga saken och vi har varit ett par i snart ett år.


Sedan kommer vi till det hyperglamorösa innehållet som utgörs av:

Från vänster
Kvitton, jag samlar på mig alla jag kan hitta, även andras ibland.
Ipod nano, utan hörlurar (var är hörlurarna?)
Hörlurar tillhörande nokia mobiltelefon (används aldrig till telefonen men funkar ju inte i Ipod)
Kamera, Nikon Coolpix (yeah right!) L6 (om man trycker på avtryckaren ett dyng före bestämt tillfälle så kan man få en bild i bästa fall)
Näsdukar (används om man pillar snorkusar på platser där annat papper inte står att finna)
Tamponger (det ända som återfinns i en normal handväska kanske?)
Papperslim (ifall något går sönder, min handväska är känd för sitt innehåll: har något för varje oväntad situation liksom)
Anteckningsblock, köpt på 1 dollar store i Söderhamn (här skriver jag ner billjanta idéer och presentförslag)
Bankdosa (man vet aldrig när man kan behöva betala något, går även att låna ut till andra)
Lösa pengar 21kr och 50 öre, samt en EU-peng (for the traveler)
Penna i oöppnad förpackning (garanterat skrivduglig i nödsituation eftersom oöppnad)
DVD-skivor 10 st (om man helt plötsligt skulle vilja bränna något oväntat)
Gaffel (har bott i ryggsäcken sedan i somras då jag slet den till mig i köket när jag med taxi åkte i ilfart för att hjälpa älsklingen göra inbrott på sitt kontor. Han sa: Ta med verktyg!)
Just det under Ipod nano så ligger ett paket med batterier, det behövs till kameran då den drar otroligt mycket pga den tid den tar på sig för att ta en bild.

Det var det hela! För den som undrar så har jag börsen och mobiltelefonen i fickan. I min ficka får bli ett annat inlägg.

Glamourama

För några dagar sedan kollade jag lite snabbt på tv3 play's webserie Glamourama. Handlar om tre bloggare som lever sina liv på och i närheten av Stureplan. Alltså, det kan va det fånigaste som någonsin visats på en skärm. En ljuspunk är dock att den ena tjejen i ett av avsnitten lyckas skicka ett fylle-ligg-sms till, håll i er nu, Tony Irving. Den här tjejen skulle jag vilja pola med, jag skulle absolut ha skrattat ihjäl mig om hon berättat något sådant för mig. Vi blir nog aldrig polare för jag lever i den riktiga världen och jag gillar den riktiga världen även om, mig veterligen, ingen av mina vänner har Tony Irvings telefonnummer.

Lägesrapport

Konstiga "knäppande" ljud i lägenheten, check!

Skitstort fartyg passerar genom kanalen alldeles utanför fönstret, check!

Alla grannar på min våning har supit sig dyngraka på krogen och raglar mot min ytterdörr, check!

Är kissnödig och vågar inte gå på toa, check!

Ensam hemma

När min kille åker till jobbet på morgonen så hoppas jag alltid att han inte skall göra en all nighter. Det vill säga sova över på kontoret och jobba hela nästa dag också innan han kommer hem och umgås med mig. Anledningen till detta är att jag är lite mörkrädd, okej jag är SUPER mörkädd. Detta resulterar i att jag inte kan somna förrän framåt morningen och måste trösta mig med filmer som antingen är riktigt sockersöta eller humoristiska. I dag skulle min kille göra ett par ärenden i stora grannstaden inan jobbet och då passade jag på att följa med. Jag bjöds på lunch och fick till och med en fin åka-till-stan-present.




Presenten har jag nu tagit med mig in i sovrummet för att skydda den mot eventuella hemskheter som skulle kunna inträffa under nattens gång, ända fram till gryningen. Det vet väl alla att i dagsljus försvinner allt det onda och otäcka i världen? Inget läskigt på dagtid liksom!

För att ännumer illustrera precis hur läskigt det är här vid läggdags när man är mol alena; ta en titt på den här bilden!



Obs bilden är inte tillrättalagd för syftet ( att verka mer läskig) och det grönskimrande måste helt enkelt vara spöken som fastnat på bild. Det är i alla fall det jag har inbillat mig.

onsdag 24 februari 2010

Bilskrälle!

Knappt har man hunnit få ett nytt styrdon på plats förrän bilen ska sätta igång och jäklas igen. Idag började den gnissla på ett för mig helt oväntat och nytt sätt. Jag ignorerade och körde på radion skithögt i tre mil. När jag slutligen drog ner ljudet var oväsendet fortfarande där...och jag som trodde jag skulle kunna ignorera bort det!

tisdag 23 februari 2010

Ibland är lchf riktigt kul

Ikväll gjorde jag lchf-oopsies. De liknar lite langos eller sådana där ryska bovete-pannkakor. Sovel i rysk anda. Blev riktigt gott. Själva grejen smakar förstås ägg, ägg och åter ägg men det gör inte så mycket för vanliga pannkakor smakar också ägg. Recept på oopsies hittar ni här.
Bästa killen fick räkor som sovel också, jag avstod för jag tyckte räkorna såg så sorgliga ut när jag skalade dem.

Åhh jag älskar Rörstrand


Det här är mina fina värmeljusstakar från Rörstrand, de heter Aurora och finns i tre olika färgutföranden. Jag har köpt samma färg fast för vanliga ljus också, kunde inte låt bli. Fast de på bilden är klart snyggast!

Städa, söka jobb och plugga

En bild säger mer än tusen ord.

måndag 22 februari 2010

Aj och soppa från Nikkalukta

I kväll har jag ägnat mig åt den här aktiviteten:



Med hjälp av det här:



Helskotta också, jag skulle laga lite schysst krubb och så brände jag mitt finger så att jag helst vill hugga av det för att det gör så ont. Rykande het olivolja hoppade upp ur en panna rakt på mitt finger. Måste hålla det under kranen hela tiden för att inte dö!

Det blev som sagt soppa från Nikkalukta, som jag tycker passar bra en sådan här kall dag.

Vintern fortsätter.


Nu har Sverige verkligen fått känna på hur det är att vara insnöade. Konstigt att vi blir så ojiga och gnälliga, på de här breddgraderna borde man vara förberedd eller åtminstone förstå att det inte är något konstigt med snö. Fast jag förstår de som har hus och som får skotta i all evinnerlighet. My heart goes out to you with a garden and a shovel, to the rest of you get a grip!

torsdag 18 februari 2010

Hunden hälsar

I snart en vecka har jag vaktat den här fina hunden när dens' mamma och pappa har varit ute på resa. Hunden heter Atena och är av den ädla rasen boxer. Jag och min kille har bott med hunden i dens' lägenhet där den har en egen säng i biblioteket, den sover helst med nordisk kriminalkrönika bakom ryggen. En gång i tiden var den här hunden min därför tycker jag extra mycket om att passa den även om jag får konstiga utslag av den.

Ja, vi har alltid kallat den för den, därför har jag inte skrivit hon och henne men det är förstås en tik.

måndag 15 februari 2010

Har precis läst ut den här


Jag vet inte vad jag ska säga, jag gillar inte sättet boken är skriven på. Det hoppar fram och tillbaka och man hänger ibland inte med, författaren hintar att Sighstens personlighet speglar upplägget av boken. Jag gillar inte språket heller, han är klumpig med sin meningsbyggnad. I vissa avsnitt blir texten nästan prosaisk för att i nästa sekund övergå i text som inte känns genomtänkt. Kändes som att författaren fick så mycket intryck av Sighsten att han var tvungen att skriva ner saker huller om buller precis så som Sighsten berättade dem men sedan har han bara bearbetat vissa delar. Själva historien om Sighsten är dock bra och jag blev glad att hitta en bok som handlade om honom, jag var för ung för att uppleva hans storddåd eller storhetstid. För mig var han mest bara ett namn, nu är han mycket mer och jag förstå vilken betydelse han har haft. Jag blir dock irriterad på hans person när jag läser, han verkar inte ha varit trogen mot sina partners. Det känns, när man läser boken som att alla förlät honom för det eftersom att han var kreativ konstnär eller what ever! Men hallå, det är aldrig okej att vara otrogen även om man har ett kreativt och krävande arbete där man skapar med passion. Jag tänker mest på Roar som verkligen älskade Sighsten, men Sighsten var otrogen och de gjorde slut. Hallå tänk va Roar måste ha blivit ledsen när Sighsten en dag kom hem med en brud som skulle bo med dem i lägenheten de hade tillsammans. Helt otroligt. Annars tycker jag Herrgård var en briljant människa.

torsdag 11 februari 2010

Om man vore yngre.

Ibland ångrar jag min tonårstid, att jag inte var som alla andra, gjorde revolt och blev rebell och punkare eller helt enkelt gjorde min grej liksom. Fast jag hade inget att revoltera emot känns det som, jag kanske gjorde min grej i alla fall. Med risk för att låta töntig eftersom att jag inte riktigt vet vad innebörden av detta ord verkligen innefattar så skulle jag, om jag skulle göra om mina tonår idag, var EMO! Ha! Verkar spännande och vissa är helt sjukt snygga.

Nu är jag ju inte 15 år så därför ska jag gå och städa istället för att färga håret kolsvart med blåa slingor.

En riktig dålig dag.

Idag har jag inte hunnit göra så mycket men jag känner ändå att det är en riktigt dålig dag. Ont i huvudet OCH halsen och som om inte det var nog så vaknade jag och var jätteöm i ansiktet med ett blåmärke på kinden. Vi MÅSTE skaffa en ny säng så att man inte riskerar skador. Min kille sover alltid på rygg med händerna bakom huvudet vilket betyder hans armbåge rakt i min fejja. Vi har sämsta sängen. Igår vände vi på den i hopp om att få bort gropen som har bildats i mitten och som vi båda rullar ner i vareviga natt. Nytt håll, ny grop!

Jag tror jag ska äta något och se om det kan pigga upp mig...ahh just det ja! Inga kolhydrater!!! Det suger!

fredag 5 februari 2010

Irriterande!

Jag har aldrig varit någon stjärna på rättstavning eller grammatik när det gäller svenska språket (modersmålet), däremot är jag ganska bra på engelska, både när det gäller stavning och grammatik (är väl ingen stjärna när det gäller uttal). Något jag försöker göra är att börja varje mening med stor bokstav och sluta med en punkt, det gäller både engelska och svenska. Idag hittade jag en blogg där författaren har satt i system att aldrig börja en mening med stor bokstav.
What's up with that undrar jag? Blev så irriterad att innehållet i bloggen blev dåligt också. Bad blog! Stavfel och konstig meningsbyggnad är väl sådant vi alla kan råka ut för (jag mer än andra). Men att sätta en felaktighet i system, det är förkastligt, då har man ingen respekt för sitt språk.

Very bad blog indeed!

Martha Stewart och Rooibos heta stunder

Idag känner jag mig som en hemmafru lite. Precis nu så tittade jag på Martha Stewart och drack en kopp te. (hemmafrupoäng minst 10) Det bästa och godaste te man kan dricka köper man i Nacka Forum på teaffären där. Det är Rooiboste och det heter "heta stunder". (hemmafrupoäng 5)

Om man tittar på Martha så får man reda på sådana saker som att det här, är världens mest lästa blogg. Den verkar ganska finurlig. (oroväckande få poäng, mer en sida min käraste tittar på?)

Man fick också lära sig baka en alldeles speciell sorts cup cakes med citron-, lime-, och apelsinskal. Vidare spottade en indisk kock ur sig ett par, tre, fyra recept och han gjorde egen garam masala. (hemmafrupoäng 7)

Nu ska jag städa och skura golven och toaletten för vi ska ha främmat' i möra. (hemmafrupoäng 10)

torsdag 4 februari 2010

Till en av mina bästa vänner


Idag skickade jag ett litet paket till en av mina bästa vänner, jag tyckte hon förtjänade en liten överraskning för hon är så bra på så många sätt. Nu för tiden bor vi 35 mil ifrån varandra och ses väldigt sällan, men det gör liksom ingenting, inte när man känner varandra så bra som vi gör.